jom sembang2 kat sini...=)


ShoutMix chat widget

Monday, August 30, 2010

entry khas ramadhan dan syawal

assalamualaikum.............harap2 smua kwn2 dpt menjalani ibadah puasa dgn sempurna ye,hehe..sedar x sedar ramadhan bakal melabuhkan tirainya dan syawal bakal menjelma..kwn2 mesti ad yg rancang nk balik beraya ke kampung halaman masing2...kereta mcmana?dh servis ke belum?klu belum cepat2 la ye,bukan apa klu dh servis nt xrisau dh pasal keta tu...erm,slalu sgt berlaku kt highway keta overheating...mungkin air didalam radiator kurang@ mnyak enjin kering..

Cakap pasal overheating ni,sy ada satu cerita la nk kongsi...sesetngah pekerja plus ni nak cari duit diorang mark kete mana diorg nak pedajal..contohnya mcmni,masa kt r&r kita selalu berenti rehat nk solat dll kan...masa tu depa amik kesempatan,depa bukak bg longgar drain plug pada radiator bhgian bwh...bila kita jln je depa follow dr belakang..lama2 air dlm raidator kering la pastu overheat...masa tu lh depa sampai dan tolong tgokkan keta..last2 kena tarik..korang pham2 la klu keta rosak kt highway mmg mahal kena kapak la...huhu....tp yg sy cita ni dr pengalaman cikgu sy je....saja nk kongsi je...


pesanan sy kpd smua,hati2lh memandu pulang beraya ke kampung halaman masing2...jd ar pemandu berhemah ye....kurangkan lh kemalangan jalan raya,ingatlah orang tersayang..sblm memandu ada baiknya baca doa menaiki kenderaan..=p

sama2alh kita habiskan puasa yg x seberapa je lagi...dan lepas tu sambut hari raya aidilfiri..dikesempatan ini sy myusun 10 jari memohon kemaafan klu ada salah silap selama berada dlm dunia blogger ni...abg2..kakak2 maafkn sy ye..





SELAMAT BERPUASA DIBULAN RAMADHAN DARI SAYA FIK-AUTOZ/FIKRI RAINTOWN..



SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR BATIN DARI SAYA:FIK-AUTOZ/FIKRI RAINTOWN...

10 comments:

  1. org buat jht cmtu tk slmt dunia akhirat....hmm...

    ReplyDelete
  2. ----==--Dah nak raya lah ---==----
    ★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°
    buat pembaca blog kami
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com

    Sorry Terlalu Lama Tak Ziarah Blog Ni but kita masih kawan sealam maya kan.... coz banyak hal sibuk ngan bagai-bagai urusan lah... Sorry...kerja banyak kat bengkel lahhh

    woooo belum lagi lah rayo... lagi sikit lagi ...bebawal besabar yeee...

    aku baca sekarang ni ... wahhhh banyaknyerrr kereta ni aku tertinggal habis lah plak...

    ReplyDelete
  3. betui tu pkcik...


    bro azli: biasalh keja bnyk mmg bz...hehe,klu ad masa leh je usya2 yg len.

    ReplyDelete
  4. ★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
    ★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
    ----==--Salam Aidilfitri---==----
    --=== Maaf Zahir & Batin ===--
    ★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
    ★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
    buat pembaca blog kami
    http://firestartingautomobil.blogspot.com
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
    semoga kesalahan dimaafkan, silaturrahim kekal erat
    HA..BACA PANTUN NI DENGAN NADA DAN INTONASI YANG BETUL....

    kelantan...
    Make ikke cicoh budu
    Jange lupo tamboh satar
    kelik rayo taksir laju
    Nanti rayo dale sepita

    Terengganu...
    Makang ubi jamang jepong
    Makang kepok cicah cuke
    Bulang pose mung bengong
    Bulang raye mung gile

    Pahang...
    Sepadan Pahang singgah berbuko
    Nasi dagang ikan patin
    Jange mu masam muko
    Raya makan rendang sadin

    Johor...
    Cegitu cegini awak suke
    Awak suke kite cerie
    Esok luse hari raye
    Sama-sama bersuke rie

    Melaka...
    Hawau kau berak merate
    Kaki bengkak ulau patok
    Kalu balik naik kerete
    Jangan pandu kalau ngantok

    N. Sembilan...
    Masak lomak cili api
    Campo dongan daun turi
    Hari rayo kolumpo sopi
    Tinggal penyamun dongan pencuri
    org kolumpo jgn kocik ati!!)

    Selangor/K.Lumpur...
    Wa cakap lu wa tak tau
    Tapi wa tipu sama lu
    Raya jangan buat tak tau
    Angpau ada bagi gua dulu

    Perak...
    Gulei tempoyak ikan mayong
    Deroyan busok tebok tupei
    Pandu hemat ingat kampong
    Ase(Asal) teman selamat sampei

    Kedah...
    Aloq Staq terketaq-ketaq
    Lapaq perut makan pau
    Macam mana tak ketaq
    Kena paksa bagi angpau

    Penang...
    Nasi kandaq kedai mamak
    Anak mami juai pesemboq
    Lepaih raya jgn dok triak
    Kalu ceti mai kot dapoq

    Perlis...
    Padangbesaq kecik aja
    Tempat siamlalu lalang
    Hari raya kita berbelanja
    Jangan sampai menambah utang

    Kesempatan ini memohon maaf atas lama tak ziarah blog anda..

    Joommmm balik kampung kita berhari raya... Pesanan kami berhati-hati ketika dalam perjalanan pulang kekampung halaman... ingat orang yang tersayang yang menanti kepulangan anda...

    ReplyDelete
  5. norashikin: slmt hari raya gak...hati2 balik kg...

    bro azli: wah siap ad pantun lg ek..hehe,thanx..slmt hari raya gak..

    ReplyDelete
  6. Selmt ari raye..
    nak duit raye leh??huhu

    ReplyDelete
  7. ayunni:duit raya ek..leh je..mai2 sini..ho3

    ReplyDelete
  8. *♥♥♥♥**♥♥♥♥**♥♥♥♥**♥♥♥♥**♥♥♥♥*
    ----==--SalamAidilfitri---==----
    --=== Maaf Zahir & Batin ===--
    *♥♥♥♥**♥♥♥♥**♥♥♥♥**♥♥♥♥**♥♥♥♥*
    Budak-budak main mercun,
    Jangan sampai terbakar tangan,
    Di Aidilfitri kita berhimpun,
    Hulurkan tangan meminta ampun.

    Anak zirafah dimakan buaya,
    Buaya Tain makan kelapa,
    Bila makan juadah raya,
    Yang miskin jangan dilupa.

    Sudah tiba Hari Raya,
    Setelah kita sebulan berpuasa,
    Hari Raya di sambut gembira,
    Jangan pula ada yang berduka.

    Pagi raya semua gembira,
    Berjalan bersama rakan dan taulan,
    Ketika enak menjamu selera,
    Orang yang tiada jangan dilupakan.
    *♥♥♥♥**♥♥♥♥**♥♥♥♥**♥♥♥♥**♥♥♥♥*
    buat pembaca blog kami
    http://firestartingautomobil.blogspot.com
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
    semoga kesalahan dimaafkan, silaturrahim kekal erat

    yup raya ni harap ko dapat beraya dengan meriah ye... kalau umah ko dekat aku dah singgah dahhh tapi wehhhh jauh lahh... Tak apalah nanti kalau ade kesempatan naik ke sana Insya Allah mmg nak singgah lah

    ReplyDelete
  9. bro azli: slmt hari raya gak diucapkan..mhon maaf andai ada salah silap..i.allah klu ad rezeki leh mai raya umh bro azli nt..

    ReplyDelete

nuffnang